Omschrijving

Wij als erkend kinixys hobbykweker door het European Studbook Foundation bieden, nog 1 uit eigen kweek West- Afrikaans gladrandklepschildpadje geboren 1 augustus 2021 te koop aan.

Het jong zit momenteel in quarantaine om een goede start te hebben naar een nieuwe eigenaar. Vanaf 16 oktober mag het schildpadje weg.

1. Beschrijving :

De Afrikaanse gladrandklepschildpad is vrij uniek doordat haar schild een scharnierend gedeelte bevat waardoor ze de achterkant volledig kan dichtklappen.
Ze komen vooral voor in het tropisch gedeelte van West-Afrika en verschillen van de andere belliana ondersoort door het feit dat ze slechts 4 tenen hebben vooraan.
Deze schildpadden zijn ook zeer typisch in hun voortbeweging, als ze lopen lopen ze op "hoge poten" waardoor het lijkt of er een doosje op hoge dunne stokjes staat....

Vrouwtjes zijn iets groter en voller dan mannetjes. Ze zijn qua geslacht heel makkelijk te onderscheiden aan de grote staart bij de mannetjes en het holle buikschild.

2: Verzorging/Huisvesting:
Dit soort schildpad behoeft meer specifieke huisvesting en verzorging dan de standaard landschildpad. Wij kunnen u hier voldoende over informeren via telefonisch contact of via bericht.

Alle dieren staan ingeschreven in het kinixys Stamboek van de European Studbook Foundation.

Bij de verkoop ontvangt u een overdrachtsverklaring.

Vader en moeder zijn op lokatie te zien.
€ 75

Contact

Ralph Vertommen
06-21675688
6215XT
Maastricht
Nederland
Verstuur een e-mail

Kinixys Nogueyi (west-Afrikaanse Gladrandkepschildpad)Kinixys Nogueyi (west-Afrikaanse Gladrandkepschildpad)
Ga naar boven