0

Op onze website vind je huisvestingsrichtlijnen van vele soorten schildpadden. Daarnaast kan je via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. informatie verkrijgen.

Ja, dat kan. Carmix en Sporavit is beschikbaar via de vereniging. Klik hier voor meer informatie.

Voor leden zoeken wij een definitieve oplossing voor het probleem. Advies aan niet-leden wordt niet gegeven. Voor meer info kun je mailen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De NBSV heeft geen schildpaddenopvang. Wel kunnen wij je helpen om een goede oplossing voor de schildpad te vinden. Voor meer info kan je mailen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kun je informatie inwinnen.

De NBSV heeft geen schildpaddenopvang. Wel kunnen wij je helpen om een goede oplossing voor de schildpad te vinden. Voor meer info kan je mailen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het een en ander hangt van een aantal factoren af. Belangrijk is je af te vragen of je plaats, tijd en zin genoeg hebt om de dieren te houden. Schildpadden leven vaak heel lang en een schildpad aanschaffen betekent dus ook vaak een lange termijn verbintenis. Voor waterschildpadden zijn enkele kleinere modderschildpadden soorten vaak goede beginnersdieren. Voor landschildpadden is de Griekse landschildpad zeer aan te raden als beginnersdier. Als je dieren aanschaft, ga indien mogelijk de dieren zelf ophalen bij een kweker. Zo kan je direct een idee vormen van hoe je de dieren kan houden/huisvesten. De meeste kwekers zijn ook zeer gul met verhalen en tips, dus zeker de moeite waard om eens een afspraak te maken. Uiteraard kan je ook altijd eens naar één van onze landdagen komen waar heel veel kwekers samenkomen en waar je ook vaak veel contacten kan leggen.

Als je vermoedt dat je dier ziek is, ga dan vooral niet zelf experimenteren. Zorg dat het dier zo spoedig mogelijk bij een goede reptielendierenarts terecht kan zodat de nodige zorg verstrekt kan worden. Let er ook op dat de transportstress tot een minimum beperkt wordt en dat de dieren op temperatuur blijven tijdens de reis van en naar de dierenarts. Hier kun je een lijst vinden van dierenartsen die ervaring hebben met reptielen. Een lijst met Belgische dierenartsen staat hier.

Indien je besloten hebt om een schildpad aan te schaffen, is het belangrijk om je eerst in te lezen in de specifieke eisen zoals de richtlijnen huisvesting en verzorging en voeding van de soort die je wil. Bepaalde soorten zijn gemakkelijker te verkrijgen dan andere. Ook de kostprijs kan enorm variëren naargelang de beschikbaarheid van de soort. Als vuistregel kan men stellen dat dieren die in gevangenschap geboren zijn vaak gemakkelijker zijn om op te kweken en te houden dan dieren die uit het wild komen. Je kan op de pagina van het kweekarchief kijken of er meldingen zijn van nakweek van de soort die je wenst. Eventueel kun je contact opnemen met onze coördinator van het kweekarchief om zo in contact te komen met kwekers. Een andere optie is om op de Aanbod pagina te kijken of de soort die je wenst, wordt aangeboden. Eventueel kun je als lid ook zelf een advertentie plaatsen.